startbild_skarp.jpg
startbild_skarp.jpg
startbild_skarp.jpg
startbild_skarp.jpg
startbild_skarp.jpg

GRILL I SOMMAR


SCROLL DOWN

GRILL I SOMMAR


GRILL PÅ FREDAGAR HELA SOMMAREN

Grillkvällarna gör nu ett uppehåll !

Nu startar vi med vår grill. Varje fredag från 29/6 och framåt tills värmen försvinner i höst kommer vi köra nån form av grill.

Det serveras finaste fisk, kött, både nöt och fläsk. Grillade grönsaker, en egenhändigt kokt BBQ sås samt  en stor salladsbuffé.

startbild_skarp.jpg

BRASSERI BAr CAFÉ DELI


BRASSERI BAr CAFÉ DELI


mat & MÄNNISKOR ÄR DET VI GILLAR

Maten är det som gör att känsla är vad det är. Det är själva hjärtat och anledndingen till att vi går hit varje dag. När vi lagar maten fokuserar vi på råvarorna. Utan bra råvaror blir det inte heller bra mat. Så enkelt är det! Vi försöker att använda oss av närproducerat och ekologiskt i den mån det går. Efter maten kommer mötet med alla gäster som kommer hit. Det är ändå det roligaste.

 Det är för våra gäster vi lagar maten och vi vill veta vad ni tycker och vi vill att du ska trivas här hos oss på Känsla, gammal som ung. Menyn är varierande för att det ska passa så många som möjligt. Vi är ju ett Brasseri och med det innebär att det finns plats för alla typer å stilar. Du kan se hela vår meny här.
 

 

startbild_skarp.jpg

DELIBUTIK


DELIBUTIK


DELIBUTIK

Som Del i Känsla har vi även en Delibutik, med mycket ekologiskt, närodlat och mycket annat gott.

Som tex. Ostar från Almnäs, marmelad & sylt från Stockuts, kryddor, oljor samt sparris från Hjo Vättersparris.

 

startbild_skarp.jpg

VIN


VIN


UNIKT VINSAMARBETE

Vi är väldigt glada att få samarbeta med Terrific Wines och kunna erbjuda våra gäster bra balanserade viner från olika delar av världen. Vin är fantastiskt intressant och roligt och vår filosofi är att även Du ska bli inspirerad och vilja botanisera bland vinerna.
Restaurangen Känsla i Hjo har inlett ett unikt samarbete med vinimportören Terrific Wines. Det innebär att Hjoborna kan se framemot både spännande viner och besök av vinmakare som rankas bland världens främsta. Terrific Wines startade sin verksamhet så sent som 2009 och nominerades av Sveriges vinjournalister till utmärkelsen

”Bästa vinimportör” både 2011 och 2012. Verksamheten är helt inriktad på kvalitetsviner från världens alla hörn och företagets specialitet är att hitta nya, spännande viner innan de hinner bli kända och… dyra.
Bakom Terrific Wines står en gammal Hjo-bo, Lars Torstenson, och en annan Skaraborgare., Andreas Karlsson från Vedum. De startade tillsammans Terrific Wines för några år sedan och har snabbt etablerat sig som en av Sveriges ledande importörer på kvalitetsvin. Lars Torstenson bor sedan 25 år sedan i Frankrike och arbetar som vinmakarkonsult på olika håll i världen.